Stadsbestuur zoekt jobstudenten voor zomervakantie 2016 : het stadsbestuur van Herentals heeft deze zomervakantie studentenjobs voor redders, schoonmakers, kinderbegeleiders en administratieve medewerkers. Bekijk de aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/jobstudenten en stel je uiterlijk op 14 april 2016 kandidaat bij t-interim, Bovenrij 35/1 in Herentals (uitsluitend op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag, tussen 14 en 17 uur).

Herstelling en onderhoud spoorwegovergang Belgiëlaan

Van 4 tot 9 april voert Infrabel herstellings- en onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoorwegovergang aan de Belgiëlaan. Deze werkzaamheden zorgen voor de nodige verkeershinder. De omleiding loopt via het rondpunt op de Belgiëlaan naar de Hikstraat, de Nederrij, de ringlaan en de Poederleeseweg.

Heraanleg Kapucijnenstraat en Sint-Magdalenastraat

In april start de aannemer met de heraanleg van de Kapucijnenstraat. Tijdens de werkzaamheden volgt het verkeer een omleiding. Om het centrum uit te rijden, rijdt u via het Stationsplein en de Stationsstraat naar de Markgravenstraat of de Bolwerkstraat. Om het centrum in te rijden, volgt u de Sint-Antoniusstraat en de Sint-Magdalenastraat. Het eenrichtingsverkeer in Blijdenberg wordt tijdelijk opgeheven.

De bussen van De Lijn rijden via de Stationsstraat en de Schoolstraat. In het deel van de Schoolstraat tussen de Bolwerkstraat en de Lierseweg mogen de bussen tegen het eenrichtingsverkeer in rijden. In dat deel van de straat voert de stad een tijdelijk parkeerverbod in.

Na de Kapucijnenstraat is de Sint-Magdalenastraat aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden in juni. De heraanleg van het parkeerterrein in de Schoolstraat start in augustus.

Nieuwe verkeersregeling aan Colruyt

Wanneer de weg- en rioleringswerkzaamheden in de Goudbloemstraat klaar zijn, voert de stad een nieuw verkeersreglement in aan het parkeerterrein aan supermarkt Colruyt. Er komt een eenrichtingssysteem zodat voertuigen in een lus op en rond het parkeerterrein rijden.

Op naar een ouderenbeleidsplan in Herentals

De seniorenraad nodigt alle inwoners van Herentals uit om het ouderenbeleid van de stad mee vorm te geven. Tijdens de themadag op dinsdag 12 april kunt u samen met andere geïnteresseerden helpen bij het uitwerken van enkele belangrijke actiepunten. De themadag vindt plaats in zaal 't Hof, start om 9.30 uur en eindigt om 16 uur. Schrijf u vooraf in bij dienstencentrum 't Convent via tel. 014-28 20 00 of dienstencentrum@ocmwherentals.be.

Bij de opmaak van het ouderenbeleidsplan baseert de seniorenraad zich op de resultaten van het onderzoek dat de stad eind 2014 voerde in samenwerking met het OCMW, de seniorenraad en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Daarbij namen een vijftigtal vrijwilligers een enquête af bij 500 zestigplussers.

Personeel stad en OCMW eten samen frieten in het park

Op donderdag 19 mei van 11.30 uur tot 14 uur trakteren het OCMW en de stad hun personeel op frieten in het park. Een 400-tal medewerkers komen samen in de tuin van het Oud Gasthuis in de Nederrij om te genieten van wat lekkers.

Werelddag zonder tabak op 31 mei

Op 31 mei is het Werelddag Zonder Tabak. Dat is een uitstekend moment om te stoppen met roken. Om u te steunen, organiseert het stadsbestuur samen met LOGO Kempen enkele acties. Zo vindt u in de maand mei op verschillende plaatsen infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak. Bovendien brengen de stadsdiensten twee weken lang het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post.

Op dinsdag 31 mei kunt u gratis terecht bij de tabacoloog van het AZ Herentals. Zij stelt haar anti-rooktent op in de inkomhal van het ziekenhuis. Ze geeft uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken, doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers. Op vrijdag 8 juli staat de anti-rooktent ook op de feestmarkt.

Stad ondersteunt middenstand

In 2016 heeft de stad een budget van 50.000 euro voor de ondersteuning van de middenstandsvereniging vzw Thals. Het geld wordt verdeeld over verschillende activiteiten en evenementen die vzw Thals samen met de stad organiseert zoals Shop in Thals, de braderij, Herentals Zingt en de promotie van de Helemaal Herentals Kadocheques.

Perswandeling wandelclub

Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan de Herentalse Wandelclub om de 36ste Perswandeling te organiseren. Iedereen is welkom om mee te wandelen op zondag 17 april. U kunt kiezen uit zeven verschillende afstanden tussen 5 en 42 kilometer. Alle wandelingen starten aan zaal Nieuwland (Nederrij 100) en gaan langs de Kleine Nete, het Begijnhof en het Stadspark richting Watervoort. De langere wandelingen trekken verder door de mooie bossen van Herentals, Poederlee en Lichtaart. Vertrekken kan tussen 7 en 15 uur. Deelnemen kost 1,50 euro. Leden van de Wandelfederatie betalen 1,10 euro.